Voor professionals

Waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar ben je goed in? En wat typeert jou als persoon? Als je dat weet, wordt kiezen veel makkelijker. Gaan we samen op pad?

Zie jij ook dat meer leerlingen het moeilijk vinden om een studiekeuze te maken?

En ben jij als decaan of mentor op zoek naar nieuw (onderwijs)materiaal om ze hierbij te helpen? Het Toekomst Coderen spel is écht vernieuwend en sluit aan bij de leefwereld van jongeren, bij de huidige tijd en is gericht op de doelgroep. Na het spelen van deze serious game hebben de leerlingen zicht op hun persoonlijke profiel.

En natuurlijk wil jij jouw leerlingen ook eigenaarschap laten nemen over hun studiekeuzeproces en ze letterlijk actief bezig laten zijn met hun vervolgstap. Tijdens het Speurneuzenspel doorlopen de leerlingen zelf de fases van het studiekeuzeproces. De leerlingen gaan naar huis met een eigen geschreven actieplan.

Tezamen vormen Toekomst Coderen en Speurneuzen DE nieuwe interactieve LOB-methode van 7 lesuren. De spellen zijn ieder afzonderlijk te spelen òf met een complete handleiding van 7 lesuren.

LEUK

LEERZAAM

INTERACTIEF

Toekomst Coderen spel Keuzepad
Toekomst Coderen Spel

Toekomst Coderen

Een spel dat jouw leerlingen helpt keuzes te maken

Toekomst Coderen is een uniek interactief bord- en app spel. Op een speelse wijze met veel fun & competitie ga je tijdens het spelen van het spel experimenteren met het maken van belangrijke keuzes. Een geheel nieuw idee om bezig te gaan met je studiekeuze en loopbaanoriëntatie.

Het Toekomst Coderen spel heeft als doel om jouw leerlingen op een positieve manier te laten ervaren wat er komt kijken bij het keuzeproces. Daarnaast laten we je zien hoe je je keuzes verder goed kunt onderbouwen door naar verschillende onderdelen te kijken.

We geven jouw leerlingen met dit spel een tool om ZELF goed onderbouwde keuzes te kunnen maken zonder dat ze hierbij beïnvloed worden door de omgeving. Het resultaat is inzicht en overzicht met als resultaat een persoonsprofiel waardoor ze aan de slag kunnen gaan met het uitzicht; hun toekomst.

Aan de slag met Toekomst Coderen

De leerlingen gaan gezamenlijk rondom een speelbord en met gebruik van de app als special agents de toren van de toekomst beklimmen en hun persoonlijk profiel in kaart brengen.

De stad wordt echter ook aangevallen door hackers en samen kraken ze zijn code door de minigames uit te spelen. De spelers gaan in dit spel als special agent ook op persoonlijke missie om het zelfinzicht te vergroten. Dit geeft overzicht en uitzicht om zelfstandig verder te gaan met studie- en loopbaankeuzes. Dit spel en dus missie bestaat daarom uit de volgende opdrachten:

Wat voor type mens ben jij?

Tijdens deze opdracht ontdek je welk type special agent je bent. Elke special agent heeft een kleur. Een kleur geeft inzicht in wie je bent als persoon en hoe je dingen aanpakt. Natuurlijk heb je meerdere kleuren en je hebt meestal 3 overheersende kleuren. Welke kleuren bij jou passen ontdek je aan het einde van je missie.

Wat is belangrijk voor jou in het leven?

In dit deel van de missie kom je erachter wat jouw persoonlijke waarden zijn. Het is goed om na te denken wat voor jou ‘zinvol bezig zijn’ betekent, wat je belangrijk vindt en waarom je dingen doet zoals je ze doet.

Waar ben je goed in?

Als je een overzicht hebt van waar je goed in bent dan kun je goed nadenken over welke mooie missies je kunt volbrengen en hoe je dat wilt doen. Dit level gaat over jouw unieke en persoonlijke eigenschappen die bij jou horen.

Wat vind jij interessant?

Als laatste opdracht in je persoonlijke missie ga je onderzoeken welke onderwerpen en vakgebieden je erg boeiend vindt, waar je meer over wil leren en waar je belangstelling voor hebt.

Eindresultaat

De leerlingen hebben samen de hacker verslagen en hebben allemaal een persoonlijk profiel (welke type agent ben jij?). Dit kunnen ze opslaan en in het geheime deel van de Toekomst Coderen website kunnen ze dit koppelen aan thema’s en studierichtingen. Uitkomst is een concreet profiel en dus overzicht waarmee studies gezocht kunnen worden en inhoud gegeven kan worden aan vervolggesprekken op school of met ouders en/of andere belangrijke personen voor de studiekiezer.

Alle voordelen op een rij:

Toekomst Coderen Pakket Medium

Een medium versie van het Toekomst Coderen spel is geschikt voor in de klas of om als studieloopbaancoach in te zetten.

Dit spel is geschikt voor 1-8 spelers.

Dit pakket bestaat uit:

 • Medium spelbord formaat 60×60 cm
 • 5 waaiers met info
 • Invulboekjes
 • Pennen set
 • Toegang tot extra info op website.

Prijs Pakket Medium € 249,-

ex btw

Toekomst Coderen Pakket Large

Een large versie van het Toekomst Coderen spel is geschikt voor in de klas, grotere groepen of als studieloopbaanbegeleider.

Dit spel is geschikt voor 1-16 spelers.

Dit pakket bestaat uit:

 • 1 large spelmat formaat 2,50×2,50 meter
 • waaiers met info
 • Invulboekjes
 • Pennen set
 • Toegang tot extra info op website

Prijs Pakket Large € 799,-

ex btw

Veelgestelde vragen Toekomst Coderen

Het spel speel je in ongeveer 45 minuten.

Het spel is te spelen vanaf 14 jaar.

Je kan het spel zo vaak als je wilt spelen.

Het spel is geschikt voor zowel Android als Iphone toestellen. Let wel op dat je toestel niet te oud is (ouder dan 4 jaar). Deze toestellen ondersteunen namelijk geen AR.

Iedere speler ontvangt aan het einde van spel een rapportage en deze kun je naar jezelf sturen via mail, whatsapp, etc. Je kunt direct met de rapportage aan de slag en zijn de uitkomsten zijn verbonden aan de sites kiesMBO.nl of studiekeuze123.nl. Een voorbeeld rapportage vind je hier.

Jazeker! Ook met de uitkomst kun je al heel goed een profiel matchen.

Speurneuzenspel

Wat is het aanvullende Speurneuzen spel?

Naast het Toekomst Coderen spel is ook het unieke en nieuwe Speurneuzen spel onderdeel van het programma. Met dit spel ga je tijdens drie rondes met de leerlingen aandacht besteden aan het aanzetten van de eigen speurneus. Leerlingen gaan echt actief bezig met de eigen studiekeuze en wat daarbij komt kijken.

De rondes hebben de volgende thema’s:

 • Ontdek wie je bent
 • Verken de mogelijkheden
 • Verdiep de antwoorden

Dit spel is geschikt voor 1-8 spelers.

Prijs € 249,-

ex btw

Speurneuzenspel Toekomst Coderen

Veelgestelde vragen speurneuzenspel

Het spel speel je in ongeveer 90 minuten. Iedere ring duurt ongeveer 30 minuten. Hierdoor kun je ook drie lesuren vullen.

Het spel is te spelen vanaf 14 jaar.

Je kan het spel zo vaak als je wilt spelen.

Iedere speler heeft aan het einde van spel een mooie speurneuzen route uitgezet. Deze route bestaat uit een plan om scholen (open dagen) te bezoeken en een vergelijk te kunnen maken waardoor het makkelijker wordt om een keuze te maken.

Jazeker! Ook met de uitkomst kun je al heel goed een profiel matchen.

LOB - Methode

Naast het Toekomst Coderen spel bieden we tezamen met het unieke nieuwe Speurneuzenspel een complete LOB-Methode aan. Deze methode bestaat uit de volgende 7 sprints (les- of begeleidingsuren):

Sprint 1: Uitleg over het programma
Sprint 2: Spelen van het Toekomst Coderen spel
Sprint 3: Resultaten bespreken Toekomst Coderen spel
Sprint 4: Eerste ronde spelen Speurneuzen spel
Sprint 5: Tweede ronde spelen Speurneuzen spel
Sprint 6: Derde ronde spelen Speurneuzen spel
Sprint 7: Afsluitende sprint

Iedere sprint bestaat uit meerdere speelse werkvormen die je als decaan of mentor kunt inzetten.

Beide spellen zorgen ervoor dat je een compleet, interactief maar vooral ook FUN LOB-programma kunt introduceren op school. Heb je interesse in een korte demo? Laat het ons weten.

Wat zit er allemaal in het LOB-pakket:

Als je de LOB-methode aanschaft dan krijg je:

 • Een grote speelmat (2,5 x 2,5 meter) van het Toekomst Coderen spel OF 4 x Toekomst Coderen Medium (60 x 60 cm)
 • Onbeperkt toegang tot de app
 • Scorekaartjes
 • Waaiers met info die toegang geven tot het “geheime deel van de website”
 • Vier speurneuzen spellen
 • Speurneuzen routekaarten
 • Online decanen/ mentoren handleiding

Het complete pakket is voor 32 leerlingen.

Prijs € 1499,-

ex btw

Veelgestelde vragen over de LOB Methode

Het programma bestaat uit 7 sprints van ongeveer 45-60 minuten.

Het programma is in te zetten op VMBO, HAVO en VWO.

Je kan de spellen zo vaak als je wilt spelen. Er zit geen abonnement of licentie aan vast.

Het spel is geschikt voor zowel Android als Iphone toestellen. Let wel op dat je toestel niet te oud is (ouder dan 4 jaar). Deze toestellen ondersteunen namelijk geen AR.

Toekomst Coderen

Iedere speler ontvangt aan het einde van het Toekomst Coderen spel een rapportage en deze kun je naar jezelf sturen via mail, whatsapp, etc. Je kunt direct met de rapportage aan de slag en zijn de uitkomsten zijn verbonden aan de sites kiesMBO.nl of studiekeuze123.nl. Een voorbeeld rapportage vind je hier.

Speurneuzen

Aan het einde van het Speurneuzen spel heeft iedere speler een ingevulde speurneuzen route. Met deze route hebben ze de stappen in detail beschreven hoe ze gaan komen tot een keuze. Dit bestaat bijvoorbeeld uit studierichtingen, opleidingen, scholen, open dagen, etc.

Jongeren en decanen aan het woord

Toekomst Coderen

Bestel het spel

EEN SPEL DAT JOUW LEERLINGEN HELPT KEUZES TE MAKEN

Vul hieronder het bestelformulier in. Na ontvangst van de bestelling ontvang je een bevestiging van je bestelling en de factuur. 

Na ontvangst van je betaling wordt het spel zo snel mogelijk verstuurd.

Ik wil het volgende bestellen:
Stuur mijn bestelling naar:
Scroll naar boven