Persoonlijkheidsonderzoek

Waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar ben je goed in? En wat typeert jou als persoon? Als je dat weet, wordt kiezen veel makkelijker. Gaan we samen op pad?

Persoonlijkheidsonderzoek

Om te onderzoeken wie je bent, waar je blij van wordt en wat je talenten zijn, werken we met drie tools. Afhankelijk van je levensfase en de keuze die moet maken, bepalen we het onderzoek waar je het meeste aan hebt. Een tool kun je los afnemen, of in combinatie met een van de trajecten.

Persoonlijkheidsonderzoek | Keuzepad
Student Profiel Analyse | Keuzepad

Student Profiel Analyse

Met deze analyse zie je in één oogopslag waar je energie én kracht ligt. De SPA bestaat uit een korte online vragenlijst die maar tien minuten van je tijd kost. Het resultaat is veel uitgebreider, namelijk een compleet en overzichtelijk rapport dat antwoord geeft op vragen als:

 • Wat motiveert mij?
 • Waar krijg ik energie van?
 • Hoe doe ik de dingen die ik doe?
 • Wat frustreert mij?
 • Welke taken en werkgebieden passen bij mij?

Dit kan in combinatie met de SKR (Studiekeuze Richtlijnen). Dat is een handig overzicht van studierichtingen (mbo, hbo, wo) die aansluiten bij jouw talenten, motivatoren en competenties. Ook neemt het SKR de beroepskenmerken en dat wat er in studie gevraagd wordt mee in de koppeling van jouw SPA en jouw SKR.

Talent Focus

Met dit persoonlijkheidsonderzoek bepalen we wat jouw gedragsvoorkeuren zijn. Je krijgt inzicht in de volgende thema’s:

 • Hoe mensgericht ben je?
 • Hoe resultaatgericht ben je?
 • Hoe zit je sociaal emotioneel in elkaar?
 • Hoe ga je om met vernieuwing?
 • Hoe ga je om met verandering?

Je kunt aansluitend ook een Studie-interessetest voor mbo, hbo of wo doen. Deze test leidt je niet alleen langs (de inhoud van) de verschillende studies, maar meet ook welke studies het beste aansluiten op je interesses en hoe gemotiveerd je voor een bepaalde studie bent.

Het persoonlijkheidsonderzoek combineren we in een matrix met de studie-interessetest. Zo zie je in één opslag hoe het zit met je motivatie voor verschillende studies, welke opleidingen je interessant vindt én hoe ze passen bij jouw persoonlijkheid.

Talenten Motieven Analyse

Wil je een nieuwe studie beginnen? Of ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Dan past de Talenten Motieven Analyse perfect bij jou.

Met deze scan brengen we jouw natuurlijke of onbewuste gedrag in kaart. Dat kan namelijk afwijken van het gedrag dat je dagelijks vertoont, inderdaad jouw bewuste gedrag. En dat kost veel energie. De TMA legt die energielekken bloot, geeft je inzage in jouw talenten en in hoeverre je deze tot nu toe inzet. Ook brengt de TMA mogelijke valkuilen aan het licht.
Al deze inzichten helpen je om je eigen leerstijl te ontwikkelen en om in te zien hoe jouw werkplek er uit moet zien. Ook helpt het je om jouw behoeften te erkennen en in te vullen, en hoe je dat in je toekomstige baan voor elkaar kunt krijgen.

Dankzij de TMA:

 • Weet je beter wat je wilt
 •  Ken je jouw talenten en potentiële vaardigheden
 • Verhoog je jouw zelfvertrouwen
 • Sta je sterker in een sollicitatiegesprek
 • Maak je keuzes die écht bij je passen
 • Weet je in wat voor werkomgeving je je thuis voelt
 • Weet je welke vaardigheden je verder kunt ontwikkelen, en hoe
 • Weet je waarom je steeds weer in dezelfde valkuilen loopt
Talenten Motieven Analyse (TMA)

Hoe gaan we te werk?

Startgesprek

na een korte kennismaking kiezen we op basis van jouw doel het assessment wat het beste past

Online assessment

Online assessment dat je thuis maakt

Terugkoppeling

Uitgebreide terugkoppeling in een persoonlijk gesprek. We nemen de resultaten van je assessment grondig door en blikken vooruit op vervolgstappen die je kunt nemen.

We hebben ook trajecten waarin deze assessments onderdeel van uitmaken. Check hiervoor de verschillende mogelijkheden.

Of volg één van onze andere trajecten:

Met dit traject kies je voor het complete pakket. Via intensieve coaching, een uitgebreid persoonlijkheidsonderzoek en een actieplan stomen we je in maximaal drie maanden klaar voor de toekomst. Voor als je het echt nog niet weet…

Tempo

Wil je snel de juiste studiekeuze maken, maar twijfel je tussen verschillende paden? Dan is dit traject jou op het lijf geschreven! Op basis van een persoonlijkheidsonderzoek gaan we samen aan de slag.

Stevig in je schoenen

Je kunt pas een goede (studie)keuze maken als je lekker in je vel zit. In dit traject werken we aan je zelfvertrouwen, zodat je met een fijn gevoel kunt nadenken over de volgende stap in je leven.

S.O.S.

Help! Je moet snel een studiekeuze maken. Maak je geen zorgen: in recordtempo brengen we je voorkeuren, passies en persoonlijkheid in beeld. Reken maar dat jij straks weet wat je wil.

Tussenjaar

Veel jongeren kiezen voor een tussenjaar om even pas op de plaats te maken. Maar die tijd wil je natuurlijk niet nutteloos uitzitten. Samen maken we een passend plan voor de beste invulling.

Lastig kiezen?

We helpen je graag aan het traject dat het beste bij je past

Scroll naar boven