Het verhaal van Janne

Waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar ben je goed in? En wat typeert jou als persoon? Als je dat weet, wordt kiezen veel makkelijker. Gaan we samen op pad?

Janne (21) en haar studie Rechten bleken toch geen goede match

Ik ben gestopt met mijn rechtenstudie. Waarom? Vooral omdat het niet was wat ik ervan verwachtte. In mijn tussenjaar heb ik Judith ingeschakeld om de volgende keer wél de juiste keuze te maken. Al bij onze eerste afspraak hing er een fijne sfeer. Judith gaf me alle ruimte en we spraken heel open met elkaar. Het voelde meteen veilig en vertrouwd.

Door het maken van opdrachten kreeg ik inzicht in hoe ik als persoon in elkaar steek. Op basis daarvan hebben we een overzicht gemaakt van alle studies die bij me passen. Het is Pedagogiek geworden aan Fontys Hogeschool. Ik zit in het eerste jaar en weet zeker dat het nu wél de juiste keuze is. De studie past bij mij als persoon, bij mijn interesses en bij het vak dat ik straks wil uitoefenen.

Judith heeft structuur aangebracht in mijn keuzeproces. Zónder dat ze me in een bepaalde richting duwde. Uiteindelijk moet je het zelf doen. Ook leuk: ik vond het eerst best eng om nieuwe dingen te doen. Maar dankzij Judith heb ik in mijn tussenjaar vijf weken vrijwilligerswerk gedaan op een peuterschool in Kaapstad. Zonder haar tip had ik dat nooit gedaan. Maar het heeft me heel veel zelfvertrouwen gegeven.

Ervaringen met Studiekeuze traject | Keuzepad

Lastig kiezen?

We helpen je graag aan het traject dat het beste bij je past

Scroll naar boven